Know Thyself Astrology
Jyotish, vedic astrology
Wat is astrologie
Ik en de Vrije Wil
Wat kun je met astrologie
Voorbeeld lichamelijke klachten
Horoscoop Adolf Hitler
actuele transits
Agenda
Angst voor overval
Horoscoop Politici
Horoscoop Nederland
diverse you tube films
Hints (Stress)
Hints (Holiday)
Hints (Egoïsm)
betekenis Diwali
Contact informatie
Interessante links
Saturnus / Shani
Yoga voor gevorderden
Doel van Know Thyself Astrology
Ontleding astraal lichaam
Ontleding oorzakelijk/causaal lichaam
Know my self - know Thy Self
Welkom in de wereld van AstrologieWelkom dames en heren op deze site welke bedoeld is voor geïnteresseerden in zowel astrologie (Jyotish), filosofie (Sankhya) en yoga (Patanjali). 

Astrologie is wellicht voor velen onbekend maar in werkelijkheid een geweldig interessante bron om de ontwikkeling van mens, dier en bedrijf gedurende de betreffende levensduur in kaart te brengen. De perioden van voor- en tegenspoed waar iedereen mee te maken heeft zijn door middel van de astrologie redelijk eenvoudig herkenbaar. Mantra's zijn er dan weer om lastige perioden beheersbaar te maken. Mantra's zijn combinaties van geluid (klinkers en medeklinkers) om bepaalde energiën in 'de mind' te beïnvloeden. De mens zijn/haar uiterlijk handelen is feitelijk ook een uiting van geluid.

De Astrologische kennis is al duizenden jaren oud en zal naarmate wij wijzer worden weer meer bewuste invloed gaan krijgen op de ontwikkeling van de mens.

Juist omdat het leven cyclisch is en tijdperken van groei en verval elkaar aflossen zijn er perioden waarin astrologie meer herkenbaard is of minder herkenbaar. Thans zitten wij na de 2 wereldoorlogen in een opgaande lijn wat ontwikkeling betreft. Het Vissen tijdperk ligt intussen achter ons en het Waterman tijdperk heeft zijn intrede gedaan. Als we vanuit vanuit de lucht naar de paus kijken zien wij nog een vissenmond in de mijter. Voor de astrologie liefhebbers, dit heeft te maken met de cyclus beweging van de aardas langs de diverse poolsterren (van kleine beer) of 'duvra' nakshatra.

Wijlen Yogi Sri Yukteswar schreef in zijn boek 'de heilige wetenschap' dat wij thans het dieptepunt ervaren hebben van de hiervoor genoemde poolcyclus (van 24.868 jaar), en wij thans weer in een opgaande lijn van bewustzijnontwikkeling terechtgekomen zijn. Dit blijkt ook uit de toegenomen kennis over electriciteit en zijn mogelijkheden hierin. Ook blijkt dit uit de geschiedenis waar bijvoorbeeld in de Romeinse tijd mensen voor de leeuwen werden geworpen en nu niet meer. Met stierengevechten zien wij thans dezelfde tendens. Het is soms lastig om oude tradities los te laten. Over een aantal jaren zal de Stier/Koe het heilige dier van India waarschijnlijk niet meer als gerecht op ons bord liggen. De yogi's leven op 'prana' ofwel voeden het lichaam van binnenuit met levensenergie, maar dat is een heel ander verhaal.

Wat zich in de innerlijke wereld (met onze ogen dicht) bevindt, speelt zich ook in de buitenwereld af, hetzij soms met vertraging hetzij reeds gebeurd. De Zon en Maan symboliseren onze 2 ogen. Mercurius is onze keel (spraak) en Venus is het hart (harmonie). Mars is de zonnevlecht (drive tot actie) en Jupiter betreft de voortplantingsorganen waarbij Saturnus als hekkesluiter ons stuitje symboliseert en realiteitszin en structuur. Onze in-ademhaling is symbolisch de nacht en onze uitademing is symbolisch de dag. Niet toevallig blijkt het 1e teken RAM bij het hoofd te horen en het laatste (12e) teken VISSEN bij de voeten. Een Venus die vanuit een bepaalde hoek de Zon lastig valt geeft bijvoorbeeld oogklachten.

Nagenoeg alle veranderingsprocessen welke door de astrologie te herleiden zijn beginnen in jezelf en wordt op de buitenwereld geprojecteerd. Degenen die niets van astrologie begrijpen, begrijpen in eerste instantie niet wie ze zelf zijn. Laat staan dat deze groep het bewustzijn kan loskoppelen van het intellect en het verstand (of om überhaupt dat schouwspel te herkennen).

Wellicht voor degenen die astrologie niet kunnen volgen is de idee waarschijnlijk dat zij 'constant' blijven en alleen de omgeving constant verandert. Mijn idee is dat de essentie onveranderlijk is, de fluctuaties door de guna's, zijnde sattva (vishnu), rajas (brahma) en tamas(shiva)) in het bewustzijn voor beweging binnen het bewustzijn zorgt. Dat laatste sijpelt in ons verstand door wat wij vervolgens op de buitenwereld projecteren.

 

 


introductieWelkom in de wereld van Astrologie