Know Thyself Astrology
Jyotish, vedic astrology
Wat is astrologie
Ik en de Vrije Wil
Wat kun je met astrologie
Voorbeeld lichamelijke klachten
Horoscoop Adolf Hitler
actuele transits
Agenda
Angst voor overval
Horoscoop Politici
Horoscoop Nederland
diverse you tube films
Hints (Stress)
Hints (Holiday)
Hints (Egoïsm)
betekenis Diwali
Contact informatie
Interessante links
Saturnus / Shani
Yoga voor gevorderden
Doel van Know Thyself Astrology
Ontleding astraal lichaam
Ontleding oorzakelijk/causaal lichaam
Know my self - know Thy Self
actuele transits
bijgewerkt per April 2015

bovenstaande afbeelding is nog niet bijgewerkt
betreft siderische zodiac (ayanamsa = 24 graden en 3 min en 30 sec..) Bijgewerkt per december 2014
De Westerse Astrologie loopt dus ruim 24 graden voor op de Indiase Astrologie = ayanamsa

Een verjaardag waar je 24 dagen aftrekt valt dat nog onder hetzelfde teken? Vaak val je vanuit de Vedische invalshoek een teken terug. Als voorbeeld iemand van 30 Mei is Westers een Tweeling, maar Vedisch een Stier. Iemand die jarig is op 25 december is Westers een Steenbok maar Vedisch Boogschutter.

Jupiter staat in Kreeft

Jupiter staat momenteel heel sterk. Hij staat in teken van vriend Maan en dit is zijn plek waarin hij de meeste invloed heeft zich te ontwikkelen. De personen die geboren zijn met Zon of Maan in een Waterteken (nadat er 24 dagen vanaf getrokken is om deze vergelijking te maken) zullen veel groei, enthousiasme en een rijk gevoelsleven ervaren.


Saturnus in Schorpioen

Voor Schorpioenen is er per 2 November een flinke verandering opgetreden. Immers Saturnus, de grote lastige en beperkende energie zal het voor veel Schorpioenen erg lastig maken. Tot januari 2017 staat hij in Scorpio.
De Alles of Niets houding van de Scorpio zal flink op de proef gesteld wordt. En als hij het onderste uit de kan wilt hebben, zal hij zijn verlies ervaren. Saturnus aspecteert vanuit zijn Schorpioenpositie onder andere de Stieren en de Leeuwen. Ook zij moeten eraan geloven dat hetgeen de laatste jaren zo makkelijk ging, vanaf begin November langzaam zal veranderen.


Venus staat in Ram

Met Venus in Ram hebben we passie en eisen ons snel en hartstochtelijk te binden. 

Mars staat in Ram

Mars staat momenteel in eigen teken en staat daar prima voor de meesten van ons. Hij is actiegericht en zal sterk voor zijn eigen belangen opkomen.

Zon staat in Boogschutter

De Zon staat momenteel in teken vriend Vissen en voelt zich daar prima thuis. Hij is op zoek naar spirituele zaken in de wereld.


Mercurius staat in Vissen.

Mercurius staat debiliated (zeer zwak) in Vissen en is dus momenteel rationeel niet erg sterk. Hij handelt hier op intuitieve basis.


Rahu staat in Maagd

Rahu het cookiemonster met zijn enorme drive staat momenteel in Maagd, dus gericht op het analyseren en uitzoeken en ordenen. Hij gedraagt zich mede als de planeten die bij hem staan maar de invloed van Mercurius is altijd aan de orde. Ofwel een sterk communicatieve drang om de voor hem/haar belangrijke zaken te analyseren.

Ketu staat in Vissen

Ketu als vormvervager of als 'het maakt niet uit' energie staat in het teken waarin de tegenpolen al zo vaak omkaderd zijn. Een goede plek om je niet zo druk te maken;-)

Elke 9 dagen is een van de bovenstaande planeten dagheer en moet de globale tendens herkenbaar kunnen zijn.

Maan draait elke ruim 2 tot 3 dagen naar ander teken en is niet beschreven.


introductieWelkom in de wereld van Astrologie