Know Thyself Astrology
Jyotish, vedic astrology
Wat is astrologie
Ik en de Vrije Wil
Wat kun je met astrologie
Voorbeeld lichamelijke klachten
Horoscoop Adolf Hitler
actuele transits
Agenda
Angst voor overval
Horoscoop Politici
Horoscoop Nederland
diverse you tube films
Hints (Stress)
Hints (Holiday)
Hints (Egoïsm)
betekenis Diwali
Contact informatie
Interessante links
Saturnus / Shani
Yoga voor gevorderden
Doel van Know Thyself Astrology
Ontleding astraal lichaam
Ontleding oorzakelijk/causaal lichaam
Know my self - know Thy Self
Horoscoop Adolf Hitler
Horoscoop Adolf Hitler:
Geboren op 20 april 1889 om 18:30 uur te Braunau
Hierboven de horoscoop van Adolf Hitler.

Wat gelijk al opvalt is zijn zwaar bevolkte 7e huis (sterk strijdend relatiegericht) en 10e huis met daarin Saturnus in Kreeft.
Saturnus (in zijn optiek 'maatschappelijke verantwoordelijkheid')  in het sterrenbeeld Kreeft staat in het voor hem lastigste teken in het nature gunstige 10e huis (thema carriere). De lastige Saturnus energie dwingt hem deze maatchappelijke missie ten koste van alles door te drukken en vandaar wellicht dat hij tot het bittere eind doorging en de hoop niet opgaf.

Verder valt op dat zijn Venus in Ram staat en compleet overheerst wordt door Mars in eigen teken in dezelfde graad. Planetary war is de bekende term hiervoor. Venus wordt buiten spel gezet.  Met agressor Mars en Zon in actiegericht Ram, ontbreekt het hem de bindende energie van Venus naar buiten te brengen. Heer 10 staat in het 3e huis wat aangeeft dat hij zijn carriere op een gevoelsmatige en vol vertrouwen (Maan met Jupiter) probeert te realiseren. Met zijn sterk gepositioneerde Jupiter in eigen teken (groei) en waning Maan alsook een gunstige wat teken betreft maar ongunstig wat huis betreffende Ketu (zuidknoop) wordt het een interessant thema.

Rahu (Noordknoop) was vanaf 1930 zijn  periodebaas welke staat in zijn thema ideologie, een werelde visie tot onplooiing brengen. Rahu staat gunstig in Tweelingen, omdat beiden energien praktisch gericht zijn.
Omdat alle energieën betrokken zijn tijdens deze periode gaf hem dit ongekende mogelijkheden om zijn intense wilskracht tot uiting te brengen. Rahu wordt geaspecteerd door Maan, Jup, en Ketu en de heer van het 9e huis Mercurius staat bij Zon, Mars en Venus. Met aanvullende argala van de slecht gepositioneerde Saturnus in 10e huis stond zijn ideaal werd dit uiteindelijk het noodlot voor velen. 

introductieWelkom in de wereld van Astrologie